Harry’s Heroes

Eddie Cochran

Held

De uitvinder van de Rockabilly. In zijn tijd vooral vermaard als gitarist. Maar voor ons vooral een groot voorbeeld. Eddie liet in de 50’s al zien dat Rock ’n Roll moet stampen, rocken en zweten. En Eddie werd, zoals het bij Rock ’n Roll helden hoort, niet oud. Hij werd slechts 22 jaar oud, maar wist in die korte tijd wel een legende te worden.

Twenty Flight Rock, Something Else, Summertime Blues en… C’mon Everybody

http://www.youtube.com/watch?v=LRjlZ8x2uQM[\embed]

Gene Vincent

Gene Vincent is een échte held.  Als Eddie Cochran de Rockabilly uitvond, dan werd de Rockabilly door Gene Vincent geperfectioneerd. En met zijn haar verdient hij bonuspunten!

Be-bop-a-lula is hét nummer van Gene. Maar zijn repertoire wordt tot op de dag van vandaag door vele artiesten keer op keer opnieuw gespeeld. Harige Harry en de Ladyshavers vormen daar uiteraard geen uitzondering op!

Ook Gene werd, zoals het hoort, niet oud. In 1960 was hij betrokken bij het auto-ongeluk dat Eddie Cochran het leven kostte. Gene overleefde het wel, maar werd muzikaal nooit meer de oude. In 1971 werd hij uit zijn muzikale lijden verlost, 36 jaren jong. Zoals dat hoort bij échte helden!

http://www.youtube.com/watch?v=vDU9FP5_B2M[\embed]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *